8
Nov 2013
Kejsarsnitt vs vanlig förlossning
Posted in Allmänt by Katarina at 8:38 pm | No Comments »

Funderade lite idag på detta med kejsarsnitt och vanlig förlossning.
Känner jag att jag gjorde rätt som valde kejsarsnitt?
Svaret är: JA! Jag ångrar inte det för fem öre.

Den enda nackdelen jag kan komma på var att jag inte kunde bära Milo efteråt, vilket var lite jobbigt. Hade ju turen att L var hemma så det gick ändå bra. Smärtan efteråt? Kan inte minnas att det var så farligt, även om jag minns att det kändes, gick inte så snabbt att gå och var lite omständigare att ta sig upp ur sängen. Och att läkningen tagit längre tid. Men nu känns det ganska bra, känner typ inget när jag tar på snittet. Men jag är fortfarande försiktig.

M’s förlossning minns jag däremot som HEMSK. Det var nÃ¥got av det värsta jag varit med om.  Värkarna började galet och gjorde sjukt ont. Tiden efterÃ¥t var jäkligt jobbig.

Nu ska vi absolut inte ha någon mer unge, men låt oss leka med tanken och jag hade absolut valt kejsarsnitt igen. Det passar MIG bäst.

Vad olika man känner sina värkar också. Minns en kompis som sa att hon tyckte det var värre att bryta handleden än att föda barn. Jag har brutit min handled och håller inte med. Inte för fem öre. Inte så som jag har varit med om de olika sakerna.  Men visst, att föda igen eller bryta handleden igen kanske inte alls innebär samma smärta som sist. Vem vet. Jag hoppas aldrig jag behöver vara med om något av det 😀

Tack o hej, nu skall jag nog snart sova!



You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply